Vanliga frågor

Nedan har vi svarat på några frågor du kanske går och grunnar på. Vi svarar givetvis också gärna på dina frågor om/när vi ses i stallet!

Hur gammal måste mitt barn vara för att börja rida hos er?

Svar: Ditt barn bör vara minst fem år för att kunna tillgodogöra sig undervisningen.

 

Är jag inte för gammal för att lära mig rida?

Svar: Vi har många elever som lärt sig rida som vuxna utan problem!

 

Har hästarna det bra hos er?

Ja. Hästarna är våra arbetskamrater. En häst som inte trivs med sitt liv är ingen bra ridskolehäst. Hästarna vistas i rasthagar varje dag och får den vila och veterinärvård de behöver när de skadar sig. På somrarna har de semester på sommarbete.

 

Vågar jag låta mitt barn börja rida. Är det inte farligt?

Svar: Hästar är levande varelser och vi kan inte lämna någon garanti att inget någonsin kommer att hända. Men det är ovanligt med olyckor.

Vi håller hårt på våra säkerhetsregler som vi också informerar alla nya elever om. Hjälm - och för barn även säkerhetsväst - är ett måste för att få rida hos oss. Barnen och eventuellt hästovana föräldrar får lära sig hantera hästarna på ett säkert sätt - med instruktör på plats vid sadling och avsadling.

 

Varför får jag inte rida igen när jag missat en ridlektion?

Svar: Det är dels på grund av omsorg om hästarna. Det är svårt för oss att hålla antalet lektioner per häst på en bra nivå om det hela tiden tillkommer extraelever i grupperna som ska rida igen.

Dels är det av omsorg om våra elever. Det tar mer tid från deras lektion om det kommer andra elever och ska rida igen.

Men vi uppskattar väldigt mycket om du trots detta avbokar din lektion i förväg när du får förhinder. Då är det lättare för oss att göra en bra hästlista för dagens ridlektioner.

 

Är det några killar som rider?

Ja, absolut. Men killarna/männen är tyvärr fortfarande mycket färre än flickorna/kvinnorna. Konstigt, tycker vi. Du får gärna hjälpa oss att öka antalet killar i våra grupper. Vi lovar att vi får även dig som kille att känna dig välkommen och som en i gänget.

 

Copyright © 2018 Helsingborgs ridskola. All rights reserved.