Välkommen till Helsingborgs ridskola/Helsingborgs Fältrittklubb

 

Vi bedriver en omfattande och väl fungerande ridskoleverksamhet för ridintresserade i alla åldrar och på olika kunskapsnivåer. Vi har också en handikappverksamhet.

De fasta lektionerna är fördelade på eftermiddagar, måndag till fredag och lördagsförmiddagar. Annan lektionsverksamhet omfattar bland annat privatlektioner och handikappridning.

 

Du är alltid välkommen

Ridskolan och stallet är öppna för besök och vistelse i stallet under veckans alla dagar, från 9 på morgonen till efter sista lektionen för dagen (varierar från 20 till 21). På söndagar stänger stallet klockan 13. Varje dag utom söndag finns möjlighet att köpa både mat och fika i Café Ridhuset i den uppvärmda entrén.

 

En hjälpande hand

Eftersom vi vill att alla ska trivas hos oss och inte känna oro inför olika situationer i stallet har vi alltid en vuxen med i stallet som hjälper nybörjarna och som kan svara på frågor. Inga frågor är för dumma, tänk på att det är för hästarnas bästa som det är viktigt att sadling och tränsning görs korrekt. Det finns också en rad säkerhetsregler (länk) som måste följas både i stallet och under ridning i manegen för din egen säkerhet. Fråga gärna om du inte kommer ihåg dem!

Vi är också måna om att alla elever ska hitta en grupp de trivs i och som har en kunskapsnivå som känns bekväm. Tveka inte att säga till om du tycker att du hamnat fel så pratar vi om det!

 

Hästarna är det viktigaste vi har

På Helsingborgs ridskola/Helsingborgs Fältrittklubb är vi mycket måna om våra hästar. Eftersom vi vill att det ska finnas hästar och ponnyer som passar även de mer avancerade eleverna kan det vara så att du som nybörjare inte får rida alla hästar från början. En del är kanske för känsliga och pigga. I takt med att du lär dig mer blir även dessa hästar tillgängliga för dig. Vår ambition är att våra hästar och ponnyer ska vara individer som passar för arbetet på en ridskola. Vi vill ju att både hästar och elever ska trivas hos oss!

 

Modern anläggning

Vår ridanläggning omfattar två stora ridhus och två utebanor dit man kan flytta lektionsridningen vid passande väder. I anslutning till ridhuset ligger Bruces skog med underbara ridstigar och en terrängbana.

Varje vecka besöker nära 600 vuxna och barn vår ridskola.

Varmt välkommen att bli en av dem!

 

Copyright © 2018 Helsingborgs ridskola. All rights reserved.